En hotellvistelse är mer än en nybäddad säng. Detta är ett av skälen till att man lägger sina hotell intill trevliga evenemang och butiksstråk. Besökarna skall ha nära till underhållning, upplevelser, restauranger och trafikförbindelser. Den som kommer för en weekend i en främmande stad, kan ha stort intresse av allt staden har att erbjuda och vill därför bo mitt i staden. Även om man inte har möjlighet att boka in sig på ett av de finaste och mest exklusiva av stadens hotell, kan man hitta bra alternativ som ligger i perfekt anslutning till allt som händer och sker. Om det är ett speciellt område eller evenemang du är ute efter, kanske valet av hotell och område är solklart? För andra kan det vara mer eller mindre av en gissning. Skulle du vilja stanna en tid kanske det finns en poäng med att boka några olika hotell för att få en upplevelse av alla stadens områden? I andra sammanhang är det fråga om att hitta ett hotell där man kan känna sig som hemma under hela sin vistelse.

För att hitta rätt med en gång, kan det vara på sin plats att fundera på vad det är man vill få ut av sitt besök. Är det en mindre stad kan man bo i princip var i staden som helst, med för större städer kan det vara mer än en timmes färd från en stadsdel till en annan. För sportevenemang kan det vara bra att kontrollera hur arenorna är placerade. I vissa fall de finnas en bit utanför staden vilket medför resor till och från eventet om man inte skulle ha bokat ett hotell i närheten. Det är enkelt att hitta rätt via internet och den information som finns att ta del av för den som är intresserad.

Utomhussport

En av de sysselsättningar som blivit allt mer folklig är golf. Det som tidigare bara spelades av överklassen har nu blivit en uppskattad form av motion för vem som helst. Golfklubbar kommer och går, men det finns vissa anläggningar som har stadig ekonomi och som alltid har gott om spelare. För den som vill kombinera hotell med golf, finns flera alternativ utanför Stockholm.

Äldre slott vilka gjorts om till hotell, har stora ytor att använda för golf. Några av de mest välbesökta anläggningarna har upp till 4 olika korthålsbanor och två 18 håls. Är du en av de som fastnat för golf och som vill åka iväg med dina vänner för några dagars intensiv golf i kombination med vin och avkoppling? Kontakta de olika golfhotell som finns tillgängliga för att hitta vad du söker! I beskrivningen av hotell på rese- och hotellsidor framgår ofta en hel del information om kringliggande aktiviteter. Finns det golfbanor i anslutning till det hotell du tittat på, kan du räkna med att det berättas här. Det är få sporter som fått så hängivna idrottsutövare som golf och vill du spela har du alla möjligheter att göra så med gamla eller nya vänner.