Fastighetsmäklare är ett yrke som jag börjat intressera mig av på senare år men ännu inte gett en ärlig chans. I mitt nuvarande arbete som receptionist på ett större företag har jag dagligen kontakt med kunder och trivs fantastiskt bra med den sociala delen av jobbet. Men jag har tröttnat lite på att inte få utlopp för mina andra kvalitéer och tror att arbetet som fastighetsmäklare skulle kunna vara ett yrke där hela jag kommer fram. Jag kommer givetvis att få utbilda mig till fastighetsmäklare och under denna period är det nog heltidsstudier som gäller.

Visserligen skulle det betyda att jag få lägga om min livsstil och leva knapert ett tag, men jag tror att det skulle vara värt det i det långa loppet. Jag har alltid varit intresserad och haft lätt för ekonomi och tror inte att det skulle vara några som helst problem för mig att lära in de andra delarna som ingår i utbildningen, då jag är snabblärd. Som fastighetsmäklare kan man söka jobb i de flesta städer, vilket är ett stort plus. Visserligen fungerar det även inom mitt nuvarande yrke som receptionist, men som fastighetsmäklare får man uppleva hela staden man jobbar i på ett helt annat sätt. Jag skulle tro att det är rätt hård konkurrens dock bland alla fastighetsmäklare, vilket jag har tänkt mycket kring. Jag tror att det skulle vara bra att jobba deltid som receptionist i början innan man får rullning på affärerna och kan stå på egna ben.

Karriärfokus inom fastighetssektor